tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

13ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης

Κεντρικό Αμφιθέατρο Σχ. ΗΜ&ΜΥ Πολυτεχνειούπολη, Χανιά

Το Πολυτεχνείο Κρήτης (Εργαστήριο Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης), η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνδιοργανώνουν το 13ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης “LION 13 – Learning and Intelligent Optimization” (Μάθηση και Ευφυής Βελτιστοποίηση), από σήμερα έως τις 31 Μαΐου 2019 στα Χανιά (Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στην Πολυτεχνειούπολη).

Ημερίδα ΕΑΓΜΕ

Αμφιθέατρο ΕΑΓΜΕ Σπ. Λούη 1, Αθήνα

Ημερίδα με θέμα: "Ο διαχρονικός ρόλος της ΕΑΓΜΕ στην έρευνα και αξιοποίηση των μη ενεργειακών πρώτων υλών" θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, στο Αμφιθέατρο της ΕΑΓΜΕ (Σπ. Λούη 1, Αχαρναί), από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα μιλήσουν οι: Δρ Κίμων Χρηστάνης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΑΓΜΕ, Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας Παν/μίου Πατρών και ο Δρ Δημήτριος Τσαγκάς, Γενικός Διευθυντής ΕΑΓΜΕ, Γεωλόγος και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες: "Η μελλοντική αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας και η συνεισφορά της ΕΑΓΜΕ από την οπτική γωνία του ΣΜΕ" , Αθανάσιος Κεφάλας, Πρόεδρος ΣΜΕ "Η συμβολή της ΕΑΓΜΕ στην έρευνα των μη ενεργειακών ορυκτών πρώτων υλών της χώρας" , Δρ Κ. Λασκαρίδης, Διευθυντής Ορυκτών Πόρων και Μεταλλευτικής "Η σημασία της Ορυκτολογικής Μελέτης στην κοιτασματολογική έρευνα και την υποστήριξη της δραστηριότητας των Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων",  Δρ Γ. Οικονόμου, Τμηματάρχης Ορυκτολογίας και Πετρογραφίας "Δυνατότητες και προοπτικές των Εργαστηρίων του Τμήματος Τεχνολογίας Ο.Π.Υ & Μεταλλουργίας, στην υποστήριξη δράσεων αξιοποίησης των Ορυκτών Πόρων, των απορριμμάτων τους και στην προστασία του περιβάλλοντος",  Β. Αγγελάτου, Τμηματάρχης Ορυκτών Πρώτων Υλών και Μεταλλουργίας "Γεωχημικές μελέτες αποτίμησης επιπτώσεων στο έδαφος και το νερό από τη μεταλλευτική δραστηριότητα", Δρ Α. Λιακόπουλος, Τμηματάρχης Γεωχημείας και Περιβάλλοντος "Αναλυτικά Εργαστήρια: Η συμβολή της Χημείας στην κοιτασματολογική έρευνα και στην υποστήριξη της δραστηριότητας του μεταλλευτικού κλάδου",  Δρ Ν. Ξηρόκωστας, Χημ. Μηχ. Τμήματος Αναλυτικών Εργαστηρίων "Ο προσδιορισμός και έλεγχος των φυσικομηχανικών ιδιοτήτων διακοσμητικών πετρωμάτων στο εργαστήριο ΛΙΘΟΣ και η συμβολή του στην απόδοση σήμανσης CE" , Δρ Κ. Λασκαρίδης, Τεχνικός Υπεύθυνος Εργαστηρίου ΛΙΘΟΣ "O ρόλος της εφαρμοσμένης Γεωφυσικής στη μεταλλευτική έρευνα. Ανασκόπηση και προοπτική" , Δρ Π. Κάρμης, Τμηματάρχης Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ερωτήσεις και συζήτηση.

Σεμινάριο του ΕΜΠ

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (Αμφιθέατρο Πολυμέσων, Κτήριο Βιβλιοθήκης)

Το Εργαστήριο Οχημάτων της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνει Σεμινάριο Εκπαίδευσης Υποψηφίων Συμβούλων Ασφαλούς Χερσαίας Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων ADR/RID, από τις 27 ως τις 31 Μαΐου 2019 (διάρκειας 44 ωρών), στην Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου.   Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται ή επιθυμούν να εμπλακούν στη διαχείριση/μεταφορά Επικίνδυνων Εμπορευμάτων και είναι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης οποιασδήποτε ειδικότητας.Πληροφορίες: www.vlab.mech.ntua.gr