tee logo

Συνεχίζεται

Σεμινάρια του ΕΜΠ

Το Εργαστήριο Οχημάτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνει Σεμινάρια Εκπαίδευσης Υποψηφίων Συμβούλων Ασφαλούς Χερσαίας Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων ADR/RID,από τις 22 – 26 Φεβρουαρίου 2021 (διάρκειας 44 ωρών), στην Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου.  Το σεμινάριο αφορά όσους εμπλέκονται ή επιθυμούν να εμπλακούν στη διαχείριση/μεταφορά Επικίνδυνων Εμπορευμάτων(π.χ. υγρά καύσιμα, εκρηκτικά, χημικά, κ.ά.) και είναι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης οποισδήποτε ειδικότητας. Σημειώνεται ότι ο ΣΑΜΕΕ είναι υπεύθυνος για την αποφυγή κινδύνων, εγγενών, σε δραστηριότητες οι οποίες περιλαμβάνουν τη μεταφορά, ή σχετικές εργασίες για τη συσκευασία, τη φόρτωση, την πλήρωση ή την εκφόρτωση επικίνδυνων εμπορευμάτων, όσον αφορά σε άτομα, ιδιοκτησίες και περιβάλλον. Σύμφωναμε την ΚΥΑ 62834/5491 των Υπουργείων Οικονομίας & Οικονομικών και Μεταφορών & Επικοινωνιών και την εγκύκλιο Γ5/22039/2825 του Υπουργείου Μεταφορών, κάθε επιχείρηση με σχετικές δραστηριότητες πρέπει να διορίζει έναν ή περισσότερους Συμβούλους Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΣΑΜΕΕ). Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παροχή στους υποψηφίους των απαραίτητων γνώσεων σχετικών με: (α) την ταξινόμηση των επικίνδυνων εμπορευμάτων και τους κινδύνους που ενέχει η μεταφορά, συσκευασία, πλήρωση, φόρτωση ή εκφόρτωση τους, (β) την τοποθέτηση σήμανσης των συσκευασιών και των μονάδων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων (γ) τις ισχύουσες νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις και (δ) τις ευθύνες των εμπλεκομένων στη μεταφορά και τα καθήκοντα του ΣΑΜΕΕ, για τη συμμετοχή σε εξετάσεις ,έπειτα από τις οποίες χορηγείται/Πιστοποιητικό Επαγγελματικό Κατάρτισης Συμβούλου Ασφαλούς Χερσαίας Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΣΑΜΕΕ). Πληροφορίες: www.vlab.mech.ntua.gr

STARTUP3 Innovation Pitch Challenge: Η επιτυχία κρύβεται και στον τρόπο παρουσίασης

Το IT Cluster της Λετονίας και η κοινοπραξία του προγράμματος επιτάχυνσης STARTUP3, στην οποία συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), διοργανώνουν το ψηφιακό Innovation Pitch Challenge, στη Λετονία στις 25 Φεβρουαρίου 2021 στις 10:00 CET (11:00 ώρα Ελλάδας). Το STARTUP3 Innovation Pitch Challenge προσκαλεί νεοσύστατες επιχειρήσεις σε μια συνάντηση όπου θα συζητηθούν θέματα αναφορικά με τις βέλτιστες πρακτικές παρουσίασης μιας startup διαδικτυακά. Θα υπάρξουν ομιλίες διακεκριμένων επαγγελματιών από τον επενδυτικό τομέα, με σκοπό να προσφέρουν στους νέους επιχειρηματίες χρήσιμες συμβουλές ώστε να γίνουν καλύτεροι και να κάνουν βήματα προς την επιτυχία. Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια αναμέτρηση με προεπιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις από το πρόγραμμα επιτάχυνσης STARTUP3 και από την περιοχή Βίντζεμε της Λετονίας, οι οποίες θα διαγωνιστούν για τον τίτλο της καλύτερης παρουσίασης. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος STARTUP3, της Εβδομάδας Καινοτομίας του Βίντζεμε (Vidzeme Innovation Week) και του θεσμού EU Industry Days 2021. Η συμμετοχή στο Innovation Pitch Challenge είναι δωρεάν και αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2021. Πληροφορίες: Θανάσης Χαρέμης (acharemis@ekt.gr), https://startup3.eu/wp-content/uploads/2021/02/LITC_Pitch_Challenge_Agenda.pdf.

«Ψηφιακές Εφοδιαστικές Αλυσίδες»

Ψηφιακό εργαστήριο με θέμα: «Ψηφιακές Εφοδιαστικές Αλυσίδες», διοργανώνει ο ΣΕΒ την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, και ώρα 16.30 μ.μ. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, «η 4η βιομηχανική επανάσταση, αλλά και οι προκλήσεις της Covid-19, επιβάλλουν το μετασχηματισμό των παραδοσιακών γραμμικών εφοδιαστικών αλυσίδων σε δυναμικά και ευέλικτα μοντέλα, όπου όλα τα μέρη του δικτύου, επικοινωνούν και ανταλλάσσουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ψηφιακά εφοδιαστικά δίκτυα απολαμβάνουν ήδη οφέλη όπως: 25% μείωση των αποθεμάτων, 25% μείωση του κόστους των outbound logistics, 44% βελτίωση της αποδοτικότητας μεταφορικών μέσων και παγίων. Ο Άντι Χάνκοκ, Global VP, SAP θα αναλύσει τα οφέλη που προσφέρει η ψηφιοποίηση των διαδικασιών εφοδιασμού, ενώ ο Ρίτσαρντ Μπράντλεϊ, Director, Deloitte Switzerland, θα παρουσιάσει τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες στην εφοδιαστική. Στο εργαστήριο επίσης συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, τη Φιλανδία και την Ελλάδα για επιτυχημένες εφαρμογές ψηφιοποίησης εφοδιαστικών αλυσίδων σε επιχειρήσεις και εταιρίες 3PL».